Region Skåne

Company Description

För att stärka möjligheterna med EU-arbetet och få tillgång till mer EU-medel för fler utvecklingsprojekt i Skåne har regionfullmäktige beslutat att etablera ett eget kontor i Bryssel, Skåne European Office, SEO.

Satsningen ökar Skånes möjligheter att påverka den regionalpolitiska utvecklingen, främja kontakter och konkurrera om EU-medlen för viktiga forsknings- och utvecklingsprojekt. Nu när ansvaret för den regionala utvecklingen permanentas blir det ännu viktigare för Region Skåne att synas och verka mitt i Bryssel gentemot EU:s institutioner. Där skapas nya kontakter och regionen kan vara med och påverka i ett tidigt skede.

För att kunna utveckla verksamheterna och vara en ledande aktör inom många områden måste Region Skåne finnas med på den europeiska arenan. Region Skåne deltar redan idag i lobby-/påverkansarbete på hemmaplan med den så kallade Östersjöstrategin: i rundabordssamtal, konferenser samt genom att skicka in synpunkter direkt till EU-kommissionen och svenska regeringskansliet. Skåne European Office är en viktig kanal i det arbetet. Kontoret är en utveckling av det tidigare gemensamma kontoret med andra regioner i Sydsverige. Centrala uppgifter är intressebevakning, lobbyverksamhet och programbevakning.

 

Supporters

Subscribe to our jobletter!

 

 

* indicates required